Varje tidig morgon ser man dem ute i Stockholmstrafiken, transportbilarna är ute långt innan de vanliga bilarna finns på vägarna. Hantverkarna börjar arbetet tidigare än kontorsarbetarna så vägarna är deras tidiga mornar. Det finns mycket bra och dåligt med transportbilar så det är viktigt att man funderar noga vilken transportbil man vill ha och och vilka funktioner som man kan tänka sig att ge avkall på.

En artikel i SVD testar ett par transportbilar.

Hur stor behöver bilens lastutrymme vara? Hur många ska kunna åka i bilen? Viktiga frågor som man måste reflektera över och valen medför ofta ganska stora prisskillnader. Det finns transportbilar med mindre lastutrymmen ifall man inte behöver ha så mycket med sig och det finns transportbilar med mycket större lastutrymmen ifall man måste ha med sig eller behöver transportera mer.

Ska man ha automat eller växellåda? En annan viktig fråga att fundera över, speciellt när det gäller transportbilar i Stockholm. I Stockholm sitter man ofta i mycket köer och då kan det vara skönt att ha automat. En annan aspekt som är viktig var man än i Sverige kommer att köra sin transportbil men som ändå är extra viktigt är uppsikten. I många stora transportbilar kan det vara svårt att se bakåt i backspegeln eller döda vinkeln. Det kan då upplevas som lite läskigt att byta fil när man inte har så bra uppsikt över vad andra trafikanter gör bakom. De flesta transportbilar har samma problem men det kan som sagt finnas en del skillnader så testa flera transportbilar och välj den som du känner dig mest bekväm med!