En intressant form av marknadsföring är självklart event. Men det är viktigt att inte bara stanna vid marknadsföring. Event kan vara så mycket mer, och det regleras bara av syfte och fantasi. Men jag kommer kort redogöra lite för eventmarknadsföring. Innan dess kan jag bara passa på att nämna att branschen omsatte 2,1 miljarder i Sverige år 2005. Det är åtta år sedan, och jag kan bara tänka mig att det exploderat sen dess.

Det är ett av de snabbast växande områdena inom marknadsföring och reklam idag. Man ser det väldigt ofta i dagens kultur men, det är inte alltid helt lätt att inse att det rör sig om eventmarknadsföring när du ser dem.

Den absolut viktigaste aspekten är att ha en eventbyrå som kan realisera de tankar och koncept ni vill utföra. Detta om kompetensen alltså inte finns inhouse. Det är också viktigt att utifrån en uppsatt budget se vad som är möjligt och planera därefter.

Oavsett om du är på en konsert eller ett köpcentrum så pågår det i princip alltid eventmarknadsföring där. Detta kan till exempel vara att dela ut gratisprover av en produkt, eller aktiviteter kopplade till ett varumärke. Medan reklam och större program marknadsföring försöker nå miljontals konsumenter med samma budskap på TV, så når eventmarknadsföring mer specifika individer eller grupper på mötesplatser där de gör inköp. Mycket intressant väg att gå, och jag skulle absolut rekommendera att testa.

Sen kan evenemang vara väldigt mycket mer än så – men det är ett helt annat ämne.