I detta inlägg branschar jag ut lite från min normala sfär. Jag tänkte förklara lite hur hudterapeuter jobbar, och hur de tänker med kundrelationer (vilket är en viktig del av marknadsföringen). Kan vi ta med detta till andra verksamheter?

Att jobba som hudterapeut handlar inte bara om hudvård, utan att hjälpa kunder förbättra sitt välbefinnande. Hur gör man detta? Jo – genom att se kunden som en helhet, och inte bara koncentrera sig på det yttre, eller en särskild aspekt av sitt utseende. Det kan låta lite oklart vad jag menar, men läs vidare så kanske det klarnar.

Hudterapeutens roll är att undersöka och utforska vad som finns bakom en kunds önskemål i syfte att tillgodose dem på mer än ett sätt. Som exempel kan vi ta en kund har hudproblem eller smärta i ett ben. Förutom att ge dem en ansiktsbehandling och massage, försöker man alltid hitta till vad som faktiskt orsakar problemet. Från detta kan man sedan rekommendera ett nästa steg. I exemplet ovan kan det vara att sluta röka, och t.ex. att uppsöka en naprapat. Självklart får man känna av varje situation för sig, men kom ihåg att relationen du bygger till dina kunder är A och O.

Fyra viktiga pusselbitar i jobbet som hudterapeut:

  • Att kunna etablera och vårda relationer, dvs att utveckla konstruktiva och samarbetsinriktade relationer med andra människor, och att behålla dem över tid. Återkommande kunder är det bästa betyget!
  • Att sälja. Kan du övertyga kunden att denne behöver behandlingen du rekommenderar, och vidare att sälja produkter för hudvård även utanför salongen.
  • Hålla sig uppdaterad med det senaste från forskning och utveckling. Kanske via en hudterapeut utbildning på högre nivå. Det räcker inte bara att kunna allt – utan man måste även ta med sig sina nya lärdomar och tekniker in i arbetet. Målet är att utvecklas hela tiden.
  • Ta hand om kunden – ge personlig assistans, känslomässigt stöd, eller annan personlig omvårdnad till andra. Självklart gäller detta både kunder och arbetskamrater.

Här jobbar man alltså inifrån och ut. Klokt. Mouth-to-mouth-metoden är klockren för att förklara hur hudterapeuter jobbar. Vad kan ni göra i er verksamhet?