Priset på en klippning varierar mycket beroende på i vilken stad man befinner sig och vilken frisör man besöker. I Stockholm finns mängder av frisörer och priset hos de olika salongerna skiljer sig ofta mycket. I vissa salonger får du en klippning för ett par hundralappar medan du i andra salonger får betala tusenlappar.

I en artikel i DNstår det att branschföretaget Frisörföretagen anser att en klippning bör kosta 500 kr per timme men att Sveriges dyraste frisör tar 2500 kr timmen. Vidare står det att frisyren handlar om självkänsla och att det för honom handlar om att sälja ett välbefinnande. Priset beror på hur mycket erfarenhet och vilken utbildning frisören har.

Frisörsalonger i Sverige har också börjat arbeta mycket med mer att sälja sitt varumärke, speciellt frisörer i Stockholm. Salongernas marknadsföring skiljer sig åt, vissa annonserar via Google, andra har en grupp på Facebook och/eller en profil på Instagram. Vissa twittrar. Att marknadsföra sin salong på rätt sätt handlar om varumärkesbyggande vilket i sin tur kan ge återkommnande och fler kunder. Den målgrupp som ofta besöker frisörer och som kan tänka sig att betala mer för att “köpa ett välbefinnande” är en köpstark grupp som också spenderar mycket tid på webben och med sociala medier, vilket jag tror att många frisörer har förstått och arbetar mycket med.

Vad är viktigast för besökaren vid ett besök hos en frisör i Stockholm? Känslan, priset, eller kanske både och?