Antalet företag som vill in i läxhjälpsbranschen har exploderat de senaste åren och efter hand som deras kunder blivit fler och fler samt att utdelningen har ökat har även företagen satsat mer och mer på marknadsföring. En artikel i SVD belyste ämnet och det stod bland annat att företagens målgrupp är väldigt nischad och att marknadsföringen bara görs på skolor med generellt sett höga betyg och riktat till ungdomar från hem och skolor där föräldrar har råd att betala för läxhjälp.

Så hur tänker läxhjälpsföretag när de arbetar med marknadsföring? I motsägelse till vad som stod i artikeln så tycker jag att läxhjälpsföretagen verkar annonsera mycket brett. Företaget http://www.studybuddy.se/ har synts i tunnelbanan, i bussar, på radio och i TV-reklam. I dessa medier så når man ju den breda massan och inte bara en enskild målgrupp som kan betala för läxhjälp. Det är inte direktmarknadsföring till en vald grupp utan marknadsföring som för många kan tyckas som brus. Företagen har råd med detta och de vill att fler och fler ska få upp ögonen för just deras företagsnamn. Det viktigaste för dem är att få kunderna att se att de finns, att kunderna ska se företagens namn och att kunderna ska välja just dem.
I och med att läxhjälp nu är avdragsgillt genom RUT-avdrag så är det många fler som kanske har råd att lägga pengar på läxhjälp. Det verkar också som om det gått mycket bra för läxhjälpsföretagen, det ska bli intressant att läsa om detta framöver och se lite siffror på hur det sett ut innan respektive efter beslutet om RUT-avdrag.