Läste denna artikel om hur flygbolag börjar jobba med bemanning: Finnair kör igång med bemanning. Direkt började jag fundera på marknadsaspekterna och började skriva.

Hittade denna video på nätet och tänkte sammanfatta mina kommentarer i ett inlägg:

Vilka smarta marknadsföringsdrag kan vi identifiera för bemanningsföretagen?

  • Fokusera och bearbeta en ny bransch i taget – detta ger er en tydlig insyn i behoven och gör det lättare att matcha ihop tjänsterna. Välj en lämplig region där ni vet att det finns kandidater ni kan leverera.
  • Lär er mer och mer om varje bransch
  • Vårda kontakten med branschen. Föreläs på branschorganisationens månadsmöte, eller bjud in till frukostmöte om bemanning. Bekräfta utmaningarna som ni vet existerar – det bygger förtroende hos era potentiella kunder
  • Öka er synlighet i sociala medier där kundgruppen finns representerad. Diskutera, svara på frågor och se till att synas.
  • Hitta den optimala mixen för varje bransch, och applicera kunskapen på nytt

Detta må låta som tämligen enkla principer för vilken marknadsföring som helst. Däremot är det alltid värt att tänka i dessa banor. Både som företag och, som i listan ovan, för de branscher man jobbar mot.

Själv tror jag att svenska bemanningsföretag som t.ex. Bravura eller Academic Work är väldigt duktiga på dessa strategiska pusselbitar i marknadsföringen.