Marknadsförare på internet har ofta inget andrum i sina online-kampanjer, och går ofta snabbt från en säsong till en annan. Precis när man känner sig lättad över att de frenetiska marknadsaktiviteterna är över vi konfronteras man det faktum att merparten av vårt arbete har påbörjats igen. Det börjar med Alla hjärtans dag. Sedan examenstiderna och efter det mors dag. Med alla dessa mini-semestrar, är det inte konstigt att vi ofta har lite tid att ta ett steg tillbaka och titta på vad vi kan ha gjort för fel i våra kampanjer. Eller ännu viktigare, hur vi påverkar användarupplevelser.

Så här kommer några lärdomar från populära återförsäljares webbplatser. Förhoppningsvis kan dessa lärdomar ge dig en idé om vad du kan göra annorlunda i år.

Få målsidorna redo

De flesta har börjat associera semester med överflöd av e-postmeddelanden och banners. Och det finns anledning att tro att konsumenterna faktiskt förväntar sig dessa e-postmeddelanden under semestern. Vad de inte förväntar sig dock är att tas till en felsida när de klickar på din uppmaning till handling. Även om din felsida är avsedd att vara rolig och självironiskt tvivlar jag på att besökare tycker den är roande. Så innan du skickar ut ett e-postmeddelande och andra kreativa annonser, se till att dina målsidor är uppe och redo att välkomna besökare.

Inga obehagliga överraskningar

Tycker du inte illa om när webbplatser har störande överraskningar för dig just när du bestämt dig för att köpa? Och ändå finns det fortfarande en hel del återförsäljare som håller viktig information begravd i villkoren eller tills senare skede av utcheckningsprocessen.

Vart tog “fri frakt” vägen?
Skillnad mellan meddelanden och faktiska erfarenheter på en webbplats kan bara leda till irritation och misstro. Och det är det snabbaste sättet att se till att du kommer att vara den sista webbplatsen en besökare öppnar när de tänker på e-handel. Om du vill vinna förtroende hos dina potentiella kunder, vara öppna med er politik, garantier, etc. och se till att du faktiskt kan uppfylla dina löften.

Det är aldrig för tidigt att ta itu med användbarhetsproblem på din webbplats. Innan du vet ordet av blir högsäsong igen. Steg ett är att ha löst vänligheten systemet som driver webbplatsen. Du tar med fördel in ett system för e-handel – till exempel Magento eller hybris. Du ska vara glad att du tog hand om dessa frågor om e-handel i god tid före dina kunders nästa stora shopping-runda.

Sluta störa dina besökare

Tro det eller ej, vi har stött på en hel del webbplatser har den otrevliga vanan att leverera undersökning i popup-fönster när vi är i mitten av vår shopping. Vilket väcker frågan: Är undersökningen verkligen så viktigt att du är villig att riskera att irritera potentiella kunder?

Det finns bättre sätt att uppmuntra dina kunder till att svara på enkätfrågor. Till exempel kan du be besökare att delta i en undersökning när de har slutfört kassa-steget. Eller skicka ett separat email och be om feedback. Bara du inte trycker upp det i mitt ansikte när jag tittar på dina produkter.