Är du intresserad av jakt?

I urminnes tider har jakt varit en naturlig aktivitet för människor. Våra förfäder var jägare även om det var tusentals år sedan – före den neolitiska revolutionen hade slagit igenom brett och människan började föda upp djur istället för att jaga dem. Idag kommer majoriteten av vår animaliska föda (tänker främst på kött) från gårdar. Trots detta finns det ett starkt intresse för att bli jägare och jaga i dagens Sverige.

För många människor är jakt någonting som går i arv, som en familjetradition. Min egen morfar var aktiv i jakt, och sedan han lade bössan på hyllan har min morbror också tagit jägarexamen i Stockholm. Som sagt finns det mer än bara köttet i jakt – det är bra att veta hur våra förfäder en gång levde. Det kan också vara spännande och utvecklande att jaga på samma (nästan i alla fall) villkor. Naturen, människan och djuret.

Som allt som har med vapen att göra Idag finns det en hel del regler som begränsar när, var och hur jakt får förekomma. Detta är bland annat kvoter som begränsar hur många djur som får skjutas. Reglerna finns där för att se till att djurpopulationerna inte minskar för kraftigt. Detta är enligt mig någonting positivt, som faktiskt långsiktigt främjar jakt. Även med alla de regler som finns idag, är jakten fortfarande en vild och naturlig upplevelse.

Mitt inlägg syftar lite till att alla ska förstå att det är naturligt att fortsätta traditioner, att njuta av jakt med vänner och samtidigt uppleva vår storslagna natur och växtlighet. Det är inget konstigt att vilja utveckla färdigheter för att ta ett litet steg mot att bli självförsörjande. Det är perfekt för att koppla av. Jag rekommenderar det starkt!