Besökte nyligen ett företag i egenskap av att en god vän jobbar med marknadsfrågor där. Han är ny i rollen (och kommer ej namnge detta företag i bloggen) och har fått ett mycket spännande uppdrag. Över en kopp kaffe (hehe!) satt vi i hans nya kontor och snackade igenom de utmaningar han och bolaget står inför. Vi började i marknadsbudgetar och resultat för Q3, men kom ganska snabbt över till inredning efter jag kommenterat hur pass kalt kontorslandskapet (för övrigt ingen höjdare för produktivitet…) var.

Det var inget fel på möblemanget i min väns kontor, men däremot så öppnade jag hans ögon för synen utanför det 22 kvadratmeter rymliga kontorets väggar. Receptionen har ett par enkla (läs tråkiga) pinnstolar i någon dansk design, och det fanns ingenting bekvämt att sitta i – inte ens i vilorummet där någon ZEN-mästare hade inrett. Min kommentar blev självklart att man bör köpa någon skön soffa från t.ex. folkhemmet och komplettera med lite matchande bord och stolar så har man kommit riktigt långt i min mening.

För mig som utomstående besökare var det svårbegripligt att detta inte gjorts från början. Kom ihåg att inredning är marknadsföring.