Att köpa toalettpapper online

Idag har det blivit väldigt vanligt att man beställer en hel del varor på nätet och få dem hemlevererade till sin egen dörr. Man går bara in på en hemsida och klickar i exakt vad man vill ha och sedan kommer det hem. Hemleveranser kan förenkla vardagen för alla. Har man inte tillgång till dator så går det enkelt att låna, man kan använda vilken dator som helst. Man kan även ringa in vissa beställningar man vill göra.

Något som är vanligt att köpa via internet är toalettpapper och tvättmedel (länk till Hemtvätt, tips från mig!), vilket man gärna köper hem i lite större kvantiteter. Istället för att bära hem det själv så kan man låta någon annan göra det åt en.  Den tid och energi man får över kan man i stället lägga på fritidsaktiviteter som man tycker är roliga. Varför inte testa att beställa hem toalettpapper?  Det är enkelt och man kan på så sätt köpa mycket mer än vad man kanske gör när man själv är i affären. Man vill inte gärna bära för mycket när man handlar, samt att man ofta har mycket andra varor man vill få plats med i bilen. Man sparar tid och om man köper stora kvantiter så är det mycket troligt att man får bra rabatter.

I vanlig ordning kan man läsa på innan beställning – det finns ALLTID tester! Jag kollade igenom det här testet, som jag tyckte var intressant. Läs det du med!

Var köper man skidor i Stockholm?

Efter att ha gått på flera nybörjarkurser och gjort flera skidresor till Sälen där jag antingen har lånat kompisars skidor eller hyrt min skidutrustning, så känner jag nu äntligen att jag är redo att ta steget och köpa mina allra första egna skidor! Hittills har det varit lite onödigt eftersom jag har åkt skidor så sällan, men nu känner jag att jag vill satsa på skidåkningen. Jag har till och med läst en massa artiklar på nätet om olika slags skidutrustningar för att bättre veta vad det är som jag är ute efter.

Frågan är nu var man kan köpa skidor i Stockholm? Jag vet ju att det finns gott om nätbutiker där man kan köpa skidor och all annan utrustning online, men eftersom det gäller mina första egna skidor och jag är långt ifrån någon expert på det här så känner jag att jag hellre vill besöka en fysisk butik där jag kan prova olika skidor och få hjälp och råd av personalen innan jag bestämmer mig. Det är ju trots allt ett ganska stort köp, så då vill jag ta det säkra före det osäkra och verkligen välja rätt skidor för mig. Det finns flera sportbutiker som säljer skidor i Stockholm tillsammans med annan sport- och träningsutrustning, men jag har även hittat en butik som bara säljer skidor och annan skidutrustning, så kanske den vore något att kolla in? De måste ju vara experter på skidor?

Moderna kök i Stockholm city

Nu har jag äntligen lyckats övertala min man om att det är dags för att oss att fräscha upp vårt gamla kök och göra det lite modernare, kanske med vita högblanka skåpluckor och en stor köksbänk med massor av arbetsyta…  Det var inte lätt, men efter att han hade sett ett inredningsprogram på TV igår där de visade massor med nya och moderna kök blev han också sugen på ett sådant istället för vårt gamla och fula kök med mörkgröna skåpluckor.

Att köpa kök i Stockholm är minsann inte så lätt. Det kräver lite förarbete om man inte vill åka runt till alla tusentals köksbutiker och förhandla om priser m.m. vilket ju tar onödigt lång tid. Våra vänner som nyligen flyttade till en ny bostad och då passade på och renoverade köket kunde dock tipsa oss om en köksbutik som heter Ballingslöv och ligger precis i hjärtat av Stockholm, så dit ska vi någon dag snart och titta på deras olika kök. Jag har dock redan fått en bra bild av deras utbud eftersom jag kikade runt lite på deras hemsida, och jag kunde bara konstatera att de har precis den typ av kök som jag är ute efter. Vita, moderna, rymliga och praktiska! Jag hittade även en bra checklista på nätet med saker som är bra att tänka på då man ska köpa ett nytt kök, så nu känner jag mig lite bättre förberedd. Tänk att jag äntligen ska få köket som jag har drömt om så länge!

 

 

Marknadsföring för bemanningsföretag

Läste denna artikel om hur flygbolag börjar jobba med bemanning: Finnair kör igång med bemanning. Direkt började jag fundera på marknadsaspekterna och började skriva.

Hittade denna video på nätet och tänkte sammanfatta mina kommentarer i ett inlägg:

Vilka smarta marknadsföringsdrag kan vi identifiera för bemanningsföretagen?

  • Fokusera och bearbeta en ny bransch i taget – detta ger er en tydlig insyn i behoven och gör det lättare att matcha ihop tjänsterna. Välj en lämplig region där ni vet att det finns kandidater ni kan leverera.
  • Lär er mer och mer om varje bransch
  • Vårda kontakten med branschen. Föreläs på branschorganisationens månadsmöte, eller bjud in till frukostmöte om bemanning. Bekräfta utmaningarna som ni vet existerar – det bygger förtroende hos era potentiella kunder
  • Öka er synlighet i sociala medier där kundgruppen finns representerad. Diskutera, svara på frågor och se till att synas.
  • Hitta den optimala mixen för varje bransch, och applicera kunskapen på nytt

Detta må låta som tämligen enkla principer för vilken marknadsföring som helst. Däremot är det alltid värt att tänka i dessa banor. Både som företag och, som i listan ovan, för de branscher man jobbar mot.

Själv tror jag att svenska bemanningsföretag som t.ex. Bravura eller Academic Work är väldigt duktiga på dessa strategiska pusselbitar i marknadsföringen.

Inredning hos företag – det är marknadsföring!

Besökte nyligen ett företag i egenskap av att en god vän jobbar med marknadsfrågor där. Han är ny i rollen (och kommer ej namnge detta företag i bloggen) och har fått ett mycket spännande uppdrag. Över en kopp kaffe (hehe!) satt vi i hans nya kontor och snackade igenom de utmaningar han och bolaget står inför. Vi började i marknadsbudgetar och resultat för Q3, men kom ganska snabbt över till inredning efter jag kommenterat hur pass kalt kontorslandskapet (för övrigt ingen höjdare för produktivitet…) var.

Det var inget fel på möblemanget i min väns kontor, men däremot så öppnade jag hans ögon för synen utanför det 22 kvadratmeter rymliga kontorets väggar. Receptionen har ett par enkla (läs tråkiga) pinnstolar i någon dansk design, och det fanns ingenting bekvämt att sitta i – inte ens i vilorummet där någon ZEN-mästare hade inrett. Min kommentar blev självklart att man bör köpa någon skön soffa från t.ex. folkhemmet och komplettera med lite matchande bord och stolar så har man kommit riktigt långt i min mening.

För mig som utomstående besökare var det svårbegripligt att detta inte gjorts från början. Kom ihåg att inredning är marknadsföring.

Budfirma i Stockholm – inte lätt att hitta rätt

Jag har idag haft glädjen att skicka en massa saker runt hela stan. Efter att först varit stressad av att inte ha koll på varken de diverse olika alternativ till budfirmor som finns, till kostnader och krav på det man skickar känner jag nu att jag alltid ska skicka saker med budfirmor.

Genom att låta proffs ta hand om leveransen går allt smidigt och det kommer fram i tid. Frågan är aldrig hur, varför och om det går att buda – de löser allt bara! Man blir alltid lika lugn när man får känslan av att allt bra går att lösa.

Det jag gillar speciellt är att många väljer cykeln framför bilen när det gäller adresser centralt i Stockholm. Detta gläder mig något speciellt då miljön och miljömedvetna sätt att använda sig av i det vardagliga livet borde ses som en självklarhet. Det jag nu tittat på är att ingå ett avtal med en budfirma i Stockholmstrakten, dels för att jag vet att det funkar bra de gånger jag använt dom men också för att på ett smidigt sätt veta snabbt vem jag bäst vänder mig till och får mina saker på plats på utsatt tid. Jag har även hört att det finns budfirmor som erbjuder kostnadsfria leveranser givet att de inte levererar på utsatt tid. Vilken lyx, kommer de fram i tid blir jag som kund nöjd. Kommer de inte fram så får jag budet gratis. Måste dock förklara mig till min kund men det kan det kanske vara värt! Jag ska i alla fall höra efter om något liknande upplägg finns om man skulle bli företagskund.

Måste bara understryka att det viktigaste är att paketet kommer fram. Tryggt, helt och levererat av en stadig partner. Läste innan sommaren att ett bud hade rånats – och då känns det verkligen som att felet inte ligger hos någon.

Transportbil i Stockholm

Varje tidig morgon ser man dem ute i Stockholmstrafiken, transportbilarna är ute långt innan de vanliga bilarna finns på vägarna. Hantverkarna börjar arbetet tidigare än kontorsarbetarna så vägarna är deras tidiga mornar. Det finns mycket bra och dåligt med transportbilar så det är viktigt att man funderar noga vilken transportbil man vill ha och och vilka funktioner som man kan tänka sig att ge avkall på.

En artikel i SVD testar ett par transportbilar.

Hur stor behöver bilens lastutrymme vara? Hur många ska kunna åka i bilen? Viktiga frågor som man måste reflektera över och valen medför ofta ganska stora prisskillnader. Det finns transportbilar med mindre lastutrymmen ifall man inte behöver ha så mycket med sig och det finns transportbilar med mycket större lastutrymmen ifall man måste ha med sig eller behöver transportera mer.

Ska man ha automat eller växellåda? En annan viktig fråga att fundera över, speciellt när det gäller transportbilar i Stockholm. I Stockholm sitter man ofta i mycket köer och då kan det vara skönt att ha automat. En annan aspekt som är viktig var man än i Sverige kommer att köra sin transportbil men som ändå är extra viktigt är uppsikten. I många stora transportbilar kan det vara svårt att se bakåt i backspegeln eller döda vinkeln. Det kan då upplevas som lite läskigt att byta fil när man inte har så bra uppsikt över vad andra trafikanter gör bakom. De flesta transportbilar har samma problem men det kan som sagt finnas en del skillnader så testa flera transportbilar och välj den som du känner dig mest bekväm med!

Jakt och jägarexamen – lite personlig marknadsföring för fritidssysselsättning

Är du intresserad av jakt?

I urminnes tider har jakt varit en naturlig aktivitet för människor. Våra förfäder var jägare även om det var tusentals år sedan – före den neolitiska revolutionen hade slagit igenom brett och människan började föda upp djur istället för att jaga dem. Idag kommer majoriteten av vår animaliska föda (tänker främst på kött) från gårdar. Trots detta finns det ett starkt intresse för att bli jägare och jaga i dagens Sverige.

För många människor är jakt någonting som går i arv, som en familjetradition. Min egen morfar var aktiv i jakt, och sedan han lade bössan på hyllan har min morbror också tagit jägarexamen i Stockholm. Som sagt finns det mer än bara köttet i jakt – det är bra att veta hur våra förfäder en gång levde. Det kan också vara spännande och utvecklande att jaga på samma (nästan i alla fall) villkor. Naturen, människan och djuret.

Som allt som har med vapen att göra Idag finns det en hel del regler som begränsar när, var och hur jakt får förekomma. Detta är bland annat kvoter som begränsar hur många djur som får skjutas. Reglerna finns där för att se till att djurpopulationerna inte minskar för kraftigt. Detta är enligt mig någonting positivt, som faktiskt långsiktigt främjar jakt. Även med alla de regler som finns idag, är jakten fortfarande en vild och naturlig upplevelse.

Mitt inlägg syftar lite till att alla ska förstå att det är naturligt att fortsätta traditioner, att njuta av jakt med vänner och samtidigt uppleva vår storslagna natur och växtlighet. Det är inget konstigt att vilja utveckla färdigheter för att ta ett litet steg mot att bli självförsörjande. Det är perfekt för att koppla av. Jag rekommenderar det starkt!

Marknadsföring som hudterapeut – mycket mer än bara hud

I detta inlägg branschar jag ut lite från min normala sfär. Jag tänkte förklara lite hur hudterapeuter jobbar, och hur de tänker med kundrelationer (vilket är en viktig del av marknadsföringen). Kan vi ta med detta till andra verksamheter?

Att jobba som hudterapeut handlar inte bara om hudvård, utan att hjälpa kunder förbättra sitt välbefinnande. Hur gör man detta? Jo – genom att se kunden som en helhet, och inte bara koncentrera sig på det yttre, eller en särskild aspekt av sitt utseende. Det kan låta lite oklart vad jag menar, men läs vidare så kanske det klarnar.

Hudterapeutens roll är att undersöka och utforska vad som finns bakom en kunds önskemål i syfte att tillgodose dem på mer än ett sätt. Som exempel kan vi ta en kund har hudproblem eller smärta i ett ben. Förutom att ge dem en ansiktsbehandling och massage, försöker man alltid hitta till vad som faktiskt orsakar problemet. Från detta kan man sedan rekommendera ett nästa steg. I exemplet ovan kan det vara att sluta röka, och t.ex. att uppsöka en naprapat. Självklart får man känna av varje situation för sig, men kom ihåg att relationen du bygger till dina kunder är A och O.

Fyra viktiga pusselbitar i jobbet som hudterapeut:

  • Att kunna etablera och vårda relationer, dvs att utveckla konstruktiva och samarbetsinriktade relationer med andra människor, och att behålla dem över tid. Återkommande kunder är det bästa betyget!
  • Att sälja. Kan du övertyga kunden att denne behöver behandlingen du rekommenderar, och vidare att sälja produkter för hudvård även utanför salongen.
  • Hålla sig uppdaterad med det senaste från forskning och utveckling. Kanske via en hudterapeut utbildning på högre nivå. Det räcker inte bara att kunna allt – utan man måste även ta med sig sina nya lärdomar och tekniker in i arbetet. Målet är att utvecklas hela tiden.
  • Ta hand om kunden – ge personlig assistans, känslomässigt stöd, eller annan personlig omvårdnad till andra. Självklart gäller detta både kunder och arbetskamrater.

Här jobbar man alltså inifrån och ut. Klokt. Mouth-to-mouth-metoden är klockren för att förklara hur hudterapeuter jobbar. Vad kan ni göra i er verksamhet?

Marknadsföring kring läxhjälp

Antalet företag som vill in i läxhjälpsbranschen har exploderat de senaste åren och efter hand som deras kunder blivit fler och fler samt att utdelningen har ökat har även företagen satsat mer och mer på marknadsföring. En artikel i SVD belyste ämnet och det stod bland annat att företagens målgrupp är väldigt nischad och att marknadsföringen bara görs på skolor med generellt sett höga betyg och riktat till ungdomar från hem och skolor där föräldrar har råd att betala för läxhjälp.

Så hur tänker läxhjälpsföretag när de arbetar med marknadsföring? I motsägelse till vad som stod i artikeln så tycker jag att läxhjälpsföretagen verkar annonsera mycket brett. Företaget http://www.studybuddy.se/ har synts i tunnelbanan, i bussar, på radio och i TV-reklam. I dessa medier så når man ju den breda massan och inte bara en enskild målgrupp som kan betala för läxhjälp. Det är inte direktmarknadsföring till en vald grupp utan marknadsföring som för många kan tyckas som brus. Företagen har råd med detta och de vill att fler och fler ska få upp ögonen för just deras företagsnamn. Det viktigaste för dem är att få kunderna att se att de finns, att kunderna ska se företagens namn och att kunderna ska välja just dem.
I och med att läxhjälp nu är avdragsgillt genom RUT-avdrag så är det många fler som kanske har råd att lägga pengar på läxhjälp. Det verkar också som om det gått mycket bra för läxhjälpsföretagen, det ska bli intressant att läsa om detta framöver och se lite siffror på hur det sett ut innan respektive efter beslutet om RUT-avdrag.